Trendy w bezpieczeństwie żywności i pasz
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1200-B2TBZP-DDR | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Trendy w bezpieczeństwie żywności i pasz | ||
Jednostka: | Kolegium III | ||
Grupy: | |||
Punkty ECTS i inne: |
2.00 ![]() |
||
Język prowadzenia: | polski |
Zajęcia w cyklu "Rok akademicki 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Warsztaty, 30 godzin ![]() Wykład, 15 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Ewa Zastempowska | |
Prowadzący grup: | Jan Grajewski, Robert Kosicki, Ewa Zastempowska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Warsztaty - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01. Student zna i rozumie podstawowe pojęcia i przepisy prawne związane z bezpieczeństwem żywności i pasz, z uwzględnieniem aktualnego, światowego dorobku naukowego oraz aktualnych trendów rozwojowych w tym zakresie [K_W01] W02. Student potrafi wskazać źródła zagrożeń mikrobiologicznych, chemicznych i fizycznych w surowcach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego [K_W01] W03. Student potrafi zaproponować odpowiednie podejście badawcze [K_W02] W04. Student zna i stosuje techniki wykorzystywane w badaniach bezpieczeństwa żywności i pasz [K_W03] U01. Student potrafi zdefiniować cel i przedmiot badań z zakresu jakości żywności i pasz, sformułować odpowiednią hipotezę badawczą, zaplanować i zrealizować krótki projekt badawczy oraz wnioskować na podstawie wyników badań [K_U01] U02. Student wykazuje umiejętność analizowania wyników badań za pomocą nowoczesnego oprogramowania komputerowego stosowanego w badaniach jakości żywności i pasz [K_U02] U03. Student potrafi organizować pracę własną i członków zespołu [K_U03] K01. Student jest przygotowany do krytycznej oceny wyników badań i dorobku naukowego z zakresu bezpieczeństwa żywności i pasz oraz do poddania się krytycznej ocenie własnego wkładu w tym zakresie [K_K01] K02. Student potrafi wyjaśnić związek pomiędzy zjawiskami obserwowanymi w badaniach jakościowych i ilościowych surowców [K_K02] K03. Student jest odpowiedzialny za pracę własną i członków zespołu, postępuje zgodnie z kodeksem zasad etycznych i dobrych obyczajów przy prowadzeniu badań naukowych [K_K03] |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Biochemia, mikrobiologia, fizjologia organizmów |
Zajęcia w cyklu "Rok akademicki 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Warsztaty, 30 godzin ![]() Wykład, 15 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Iwona Ałtyn, Jan Grajewski | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Warsztaty - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.