Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Żywienie w sporcie

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 1500-WF-T1ŻS-ND Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Żywienie w sporcie
Jednostka: Kolegium III
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 3.00
Język prowadzenia: polski

Zajęcia w cyklu "Rok akademicki 2018/19" (zakończony)

Okres: 2018-10-01 - 2019-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 7 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Jerzy Eksterowicz
Prowadzący grup: Jerzy Eksterowicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W01- student wie jak formułować podstawowe teorie, definicje w zakresie zapotrzebowania człowieka na energie i składniki pokarmowe


W02- zna potrzeby żywieniowe sportowców


U01 - student umie utworzyć celowe postępowanie żywieniowe


K01 - Student jest uczciwy, sprawiedliwy pragmatyczny, dąży do podnoszenia kwalifikacji zawodowych


Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

podstawy fizjologii żywienia

Zajęcia w cyklu "Rok akademicki 2019/20" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-09-30
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 7 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Jerzy Eksterowicz
Prowadzący grup: Jerzy Eksterowicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W01- student wie jak formułować podstawowe teorie, definicje w zakresie zapotrzebowania człowieka na energie i składniki pokarmowe, K_W17


U01- umie określić potrzeby żywieniowe sportowców, K_U07


U02 - student umie utworzyć celowe postępowanie żywieniowe, K_U14


K01 - Student jest uczciwy, sprawiedliwy pragmatyczny, dąży do podnoszenia kwalifikacji zawodowych, K_K09


Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

podstawy fizjologii żywienia

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.