Żywienie człowieka
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1500-wf24zcz-sp | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Żywienie człowieka | ||
Jednostka: | Kolegium III | ||
Grupy: | |||
Punkty ECTS i inne: |
3.00 ![]() ![]() |
||
Język prowadzenia: | polski |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2019-02-18 - 2019-09-30 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 15 godzin ![]() Wykład, 30 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Jerzy Eksterowicz | |
Prowadzący grup: | Jerzy Eksterowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01- student wie jak formułować podstawowe teorie, definicje w zakresie zapotrzebowania człowieka na energie i składniki pokarmowe W02- zna potrzeby żywieniowe ludzi ze względu na wiek, płeć, rodzaj wykonywanej pracy oraz stan zdrowia U01 - student umie utworzyć celowe postępowanie żywieniowe K01 - Student jest uczciwy, sprawiedliwy pragmatyczny, dąży do podnoszenia kwalifikacji zawodowych |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | podstawy fizjologii i anatomii człowieka |
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.