Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Analysis and Food Contamination

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 6006-AFC-E Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Analysis and Food Contamination
Jednostka: Biuro Współpracy Międzynarodowej
Grupy:
Punkty ECTS i inne: (brak)
Język prowadzenia: polski

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)

Okres: 2018-10-01 - 2019-02-10
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 30 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Ewa Zastempowska
Prowadzący grup: Ewa Zastempowska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (w trakcie)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 30 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Iwona Ałtyn
Prowadzący grup: Iwona Ałtyn
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

(tylko po angielsku) W01 student presents analytical methods and equipment used in toxicological studies [K_W03]

W02 student defines the basic concepts of general toxicology. Describes and explains the mechanisms of the toxic effects of poisons. Recognizes the symptoms of poisoning and indicates the use of antidotes [K_W19]

U01 student performs basic toxicological analyzes in biological material, food and environmental samples, using basic and specialized laboratory equipment; sets toxicological parameters [K_U01]

U02 student prepares solutions of a certain concentration necessary for toxicological analyzes [K_U02]

U03 student analyzes and interprets the obtained data, prepares a final report [K_U10]

K01 works independently and cooperates with a training group [K_K05]

K02 responsible for entrusted duties and health and safety rules [K_K06]

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

(tylko po angielsku) basic knowledge of analytical and organic chemistry, laboratory techniques

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.