Język niemiecki w gastronomii
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1000-F-G35JNwG-SP |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Język niemiecki w gastronomii |
Jednostka: | Kolegium I |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
4.00 (zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | niemiecki |
Profil: | ogólnoakademicki |
Typ przedmiotu: | moduł zajęć do wyboru |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-02-10 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR KON
KON
CZ PT |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Paulina Kobus | |
Prowadzący grup: | Paulina Kobus | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | U_JNwG_01 - Student/ studentka potrafi rozpoznać różne rodzaje tekstów z zakresu gastronomii oraz przeprowadzić ich krytyczną analizę i interpretację (K1A_U04) U_JNwG_02 - Student/ studentka potrafi dobierać odpowiednie środki leksykalne i gramatyczne w kontaktach zawodowych w zakresie gastronomii oraz dostosować rejestry swojej wypowiedzi do statusu odbiorcy i sytuacji komunikacyjnej (K1A_U05) U_JNwG_03 - Student/ studentka potrafi wyszukiwać, selekcjonować i użytkować informacje niezbędne w trakcie zajęć, wykorzystując różne źródła (K1A_U06) U_JNwG_04 - Student/ studentka potrafi posługiwać się podstawowym słownictwem specjalistycznym z zakresu gastronomii (K1A_U08) K_JNwG_01 - Student/ studentka ma świadomość konieczności dokonywania samooceny swojej wiedzy i kompetencji, zdaje sobie sprawę z potrzeby nieustannej weryfikacji własnych poglądów, ma świadomość poziomu swojej wiedzy i rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się (K1A_K01) K_JNwG_02 - Student/ studentka potrafi współdziałać w zespole, przyjmując odpowiedzialność za efekty pracy (K1A_K03) K_JNwG_03 - Student/ studentka docenia wartość języka jako narzędzia komunikacji międzyludzkiej i dba o poprawność językową własnej wypowiedzi w języku ojczystym i obcym (K1A_K08) |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | bez wymagań wstępnych |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-16 |
Przejdź do planu
PN WT KON
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Kapuścińska | |
Prowadzący grup: | Anna Kapuścińska | |
Strona przedmiotu: | http://moodle.ukw.edu.pl/moodle/ | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | U_JNwG_01 – Student potrafi rozpoznać różne rodzaje tekstów z zakresu gastronomii oraz przeprowadzić ich krytyczną analizę i interpretację. (K1A_U04) U_JNwG_02 – Student potrafi dobierać odpowiednie środki leksykalne i gramatyczne w kontaktach zawodowych w zakresie gastronomii oraz dostosować rejestry swojej wypowiedzi do statusu odbiorcy i sytuacji komunikacyjnej. (K1A_U05) U_JNwG_03 – Student potrafi wyszukiwać, selekcjonować i użytkować informacje niezbędne w trakcie zajęć, wykorzystując różne źródła. (K1A_U06) U_JNwG_04 – Student potrafi posługiwać się podstawowym słownictwem specjalistycznym z zakresu gastronomii. (K1A_U08) K_JNwG_01 – Student ma świadomość konieczności dokonywania samooceny swojej wiedzy i kompetencji, zdaje sobie sprawę z potrzeby nieustannej weryfikacji własnych poglądów, ma świadomość poziomu swojej wiedzy i rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się. (K1A_K01) K_JNwG_02 – Student potrafi współdziałać w zespole, przyjmując odpowiedzialność za efekty pracy. (K1A_K03) K_JNwG_03 – Student docenia wartość języka jako narzędzia komunikacji międzyludzkiej i dba o poprawność językową własnej wypowiedzi w języku ojczystym i obcym. (K1A_K08) |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Umiejętności językowe na poziomie B2 ESOKJ |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR KON
WYK
CZ PT |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Kapuścińska | |
Prowadzący grup: | Anna Kapuścińska | |
Strona przedmiotu: | https://nowemoodle.ukw.edu.pl/course/view.php?id=330 | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | U_JNwG_01 – Student potrafi rozpoznać różne rodzaje tekstów z zakresu gastronomii oraz przeprowadzić ich krytyczną analizę i interpretację. (K1A_U04) U_JNwG_02 – Student potrafi dobierać odpowiednie środki leksykalne i gramatyczne w kontaktach zawodowych w zakresie gastronomii oraz dostosować rejestry swojej wypowiedzi do statusu odbiorcy i sytuacji komunikacyjnej. (K1A_U05) U_JNwG_03 – Student potrafi wyszukiwać, selekcjonować i użytkować informacje niezbędne w trakcie zajęć, wykorzystując różne źródła. (K1A_U06) U_JNwG_04 – Student potrafi posługiwać się podstawowym słownictwem specjalistycznym z zakresu gastronomii. (K1A_U08) K_JNwG_01 – Student ma świadomość konieczności dokonywania samooceny swojej wiedzy i kompetencji, zdaje sobie sprawę z potrzeby nieustannej weryfikacji własnych poglądów, ma świadomość poziomu swojej wiedzy i rozumie potrzebę ciągłego dokształcania się. (K1A_K01) K_JNwG_02 – Student potrafi współdziałać w zespole, przyjmując odpowiedzialność za efekty pracy. (K1A_K03) K_JNwG_03 – Student docenia wartość języka jako narzędzia komunikacji międzyludzkiej i dba o poprawność językową własnej wypowiedzi w języku ojczystym i obcym. (K1A_K08) |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Umiejętności językowe na poziomie B2 ESOKJ |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.