Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Podstawy ekonomii i finansów publicznych

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 1000-ISP11PEFP-SP Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Podstawy ekonomii i finansów publicznych
Jednostka: Kolegium IV
Grupy: rok 1, semestr 1, innowacyjność i zarządzanie sferą publiczną, SP
Punkty ECTS i inne: 3.00
Język prowadzenia: polski
Profil:

ogólnoakademicki

Typ przedmiotu:

moduł zajęć podstawowych

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Maria Szatlach
Prowadzący grup: Maria Szatlach
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

K_W02 - Rozumie rolę podmiotów polityki państwowej, samorządowej, a także oddolnej aktywności organizacji społecznych w procesie kształtowania innowacyjności i zarządzania w sferze publicznej a także wzajemnych relacji między nimi.

K_W07 -Zna i rozumie podstawowe zasady tworzenia i rozwoju różnych form przedsiębiorczości i innowacyjności, w tym także konieczność wspierania procesów badawczo-rozwojowych.

K_U02 - Potrafi badać perspektywy i wyzwania rozwoju społeczeństwa oraz zarządzania nim, a w szczególności rozpoznać zjawiska generujące potencjał innowacyjności, dokonać ich krytycznej analizy i interpretacji w celu określenia ich implikacji oraz umiejscowienia w procesie rozwojowym.

K_U07 - Potrafi samodzielnie planować i realizować własne uczenie się przez całe życie, w szczególności nabywać nowe kompetencje niezbędne do uczestnictwa w projektach innowacyjnych.

K_K03 - Jest gotów do wypełniania zobowiązań społecznych i współorganizowania działalności na rzecz innowacyjności w sferze publicznej.

K_K05 - Jest gotów do myślenia i działania w sposób innowacyjny i przedsiębiorczy w oparciu o nowatorskie projekty społeczne.

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Podstawy przedsiębiorczości.

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (w trakcie)

Okres: 2020-10-01 - 2021-02-14
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Konwersatorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Maria Szatlach
Prowadzący grup: Maria Szatlach
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

K_W02 - Rozumie rolę podmiotów polityki państwowej, samorządowej, a także oddolnej aktywności organizacji społecznych w procesie kształtowania innowacyjności i zarządzania w sferze publicznej a także wzajemnych relacji między nimi.

K_W07 -Zna i rozumie podstawowe zasady tworzenia i rozwoju różnych form przedsiębiorczości i innowacyjności, w tym także konieczność wspierania procesów badawczo-rozwojowych.

K_U02 - Potrafi badać perspektywy i wyzwania rozwoju społeczeństwa oraz zarządzania nim, a w szczególności rozpoznać zjawiska generujące potencjał innowacyjności, dokonać ich krytycznej analizy i interpretacji w celu określenia ich implikacji oraz umiejscowienia w procesie rozwojowym.

K_U07 - Potrafi samodzielnie planować i realizować własne uczenie się przez całe życie, w szczególności nabywać nowe kompetencje niezbędne do uczestnictwa w projektach innowacyjnych.

K_K03 - Jest gotów do wypełniania zobowiązań społecznych i współorganizowania działalności na rzecz innowacyjności w sferze publicznej.

K_K05 - Jest gotów do myślenia i działania w sposób innowacyjny i przedsiębiorczy w oparciu o nowatorskie projekty społeczne.

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Podstawy przedsiębiorczości.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.