Mikrobiologiczne badania żywności
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1200-Bt23-wMbz-SD | Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Mikrobiologiczne badania żywności | ||
Jednostka: | Kolegium III | ||
Grupy: |
Biotechnologia, 2 rok, 3 semestr, SD |
||
Punkty ECTS i inne: |
6.00
LUB
4.00
(zmienne w czasie)
![]() ![]() |
||
Język prowadzenia: | polski | ||
Profil: | ogólnoakademicki |
||
Typ przedmiotu: | moduł zajęć do wyboru |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/18" (zakończony)
Okres: | 2017-10-01 - 2018-02-11 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin ![]() Wykład, 15 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | (brak danych) | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-02-10 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin ![]() Wykład, 15 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-16 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin ![]() Wykład, 15 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (w trakcie)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-14 |
![]() |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin ![]() Wykład, 15 godzin ![]() |
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.