Mikrobiologiczne badania żywności
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1200-Bt23-wMbz-SD |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Mikrobiologiczne badania żywności |
Jednostka: | Kolegium III |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
6.00
LUB
4.00
(zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Profil: | ogólnoakademicki |
Typ przedmiotu: | moduł zajęć do wyboru |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-02-10 |
Przejdź do planu
PN WT WYK
LAB
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-16 |
Przejdź do planu
PN WT WYK
LAB
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-14 |
Przejdź do planu
PN WYK
WT LAB
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2021/22" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-13 |
Przejdź do planu
PN WYK
WT LAB
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
|
Bilans pracy studenta: | 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich: - udział w wykładach: 15 godz. (0,5 ECTS), - udział w laboratoriach: 30 godz. (1 ECTS), - konsultacje, przeprowadzenie zaliczenia i egzaminu: 5 godz. (0,5 ECTS), Łączny nakład pracy studenta wynosi 50 godzin, co odpowiada 2 ECTS 2. Nakład pracy związany z pracę indywidualną studenta: - przygotowanie sprawozdań z ćwiczeń,- przygotowanie do kolokwium, przygotowanie do egzaminu: 50 godz. (2 ECTS) |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2022/23" (zakończony)
Okres: | 2022-10-01 - 2023-02-19 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ LAB
WYK
PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Prowadzący grup: | Marta Małecka-Adamowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W_01 – podaje przykłady mikroorganizmów wykorzystywanych w produkcji żywności [K_W01] W_02 – Zna podstawy mikrobiologicznego psucia się produktów żywnościowych i rozumie wiązane z tym zagrożenie [K_W05] W_03 – zna wybrane metody oraz narzędzia wykorzystywane w mikrobiologicznych procesach badania i utrwalania produktów spożywczych. [K_W08] U_01 – stosuje techniki i metody mikrobiologicznej analizy produktów żywnościowych [K_U01] U_02 – prowadzi obserwacje wykonanych analiz oraz poddaje je interpretacji [K_U03] K_01- potrafi samodzielnie lub w zespole wykonać powierzone mu zadania, zachowując zasady etyki i BHP [K_K05, K_K06] |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Mikrobiologia ogólna, mikrobiologia przemysłowa |
|
Bilans pracy studenta: | 1. Nakład pracy związany z zajęciami wymagającymi bezpośredniego udziału nauczycieli akademickich: - udział w wykładach: 15 godz. (0,5 ECTS), - udział w laboratoriach: 30 godz. (1 ECTS), - konsultacje, przeprowadzenie zaliczenia i egzaminu: 5 godz. (0,5 ECTS), Łączny nakład pracy studenta wynosi 50 godzin, co odpowiada 2 ECTS 2. Nakład pracy związany z pracę indywidualną studenta: - przygotowanie sprawozdań z ćwiczeń,- przygotowanie do kolokwium, przygotowanie do egzaminu: 50 godz. (2 ECTS) |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.