Regionalny produkt turystyczny
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1500-TR-G36RPT-SP |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Regionalny produkt turystyczny |
Jednostka: | Kolegium III |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
4.00
LUB
2.00
(zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Profil: | praktyczny |
Typ przedmiotu: | moduł zajęć do wyboru |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2019-02-18 - 2019-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ LAB
LAB
PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Iwona Józefowicz | |
Prowadzący grup: | Iwona Józefowicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | Wiedza (student): W01 – zna podstawowe pojęcia związane z turystyką i rekreacją zwłaszcza z zakresu funkcjonowania produktów turystycznych (K_W01, K_W02, K_W04). W02 – charakteryzuje produkty markowe turystyki polskiej i strategię rozwoju polskich produktów turystycznych (K_W01, K_W02, K_W04, K_W09). W03 – charakteryzuje obszary działania markowych produktów turystycznych (K_W02, K_W09). Umiejętności (student): U01 – na podstawie różnorodnych źródeł informacji opracowuje wykaz regionalnych produktów turystycznych, charakteryzuje i potrafi sporządzić ocenę wybranych produktów (K_U01, K_ U03, K_ U07). U02 - potrafi samodzielnie przygotować i zaprezentować przykłady produktów turystycznych (K_ U03, K_ U05, K_ U07). U03 – stosuje różne metody i środki w porozumiewaniu się i prezentowaniu wyników samodzielnej pracy (K_ U03, K_ U05, K_ U07). Kompetencje społeczne (student): K01 – potrafi pracować w zespole wykonując różnorodne funkcje (K_ K02, K_ K04). K02 – jest świadomy konieczności współpracy z podmiotami tworzącymi regionalne produkty turystyczne w celu promocji i rozwoju regionu (K_ K03). |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | wiedza z zakresu turystyki i rekreacji na poziomie I i II roku studiów pierwszego stopnia. |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2020-02-24 - 2020-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ CW
PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Wójcik | |
Prowadzący grup: | Anna Wójcik | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | Wiedza (student): W01 – zna podstawowe pojęcia związane z turystyką i rekreacją zwłaszcza z zakresu funkcjonowania produktów turystycznych (K_W01, K_W02, K_W04). W02 – charakteryzuje produkty markowe turystyki polskiej i strategię rozwoju polskich produktów turystycznych (K_W01, K_W02, K_W04, K_W09). W03 – charakteryzuje obszary działania markowych produktów turystycznych (K_W02, K_W09). Umiejętności (student): U01 – na podstawie różnorodnych źródeł informacji opracowuje wykaz regionalnych produktów turystycznych, charakteryzuje i potrafi sporządzić ocenę wybranych produktów (K_U01, K_ U03, K_ U07). U02 - potrafi samodzielnie przygotować i zaprezentować przykłady produktów turystycznych (K_ U03, K_ U05, K_ U07). U03 – stosuje różne metody i środki w porozumiewaniu się i prezentowaniu wyników samodzielnej pracy (K_ U03, K_ U05, K_ U07). Kompetencje społeczne (student): K01 – potrafi pracować w zespole wykonując różnorodne funkcje (K_ K02, K_ K04). K02 – jest świadomy konieczności współpracy z podmiotami tworzącymi regionalne produkty turystyczne w celu promocji i rozwoju regionu (K_ K03). |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | wiedza z zakresu turystyki i rekreacji na poziomie I i II roku studiów pierwszego stopnia. |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.