Uniwersytet Kazimierza Wielkiego - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Zarządzanie produktem turystycznym

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 1500-TR-G36ZPT-SP
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Zarządzanie produktem turystycznym
Jednostka: Kolegium III
Grupy:
Punkty ECTS i inne: 2.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: polski
Profil:

praktyczny

Typ przedmiotu:

moduł zajęć do wyboru

Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/21" (zakończony)

Okres: 2021-02-22 - 2021-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Laboratorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anna Dłużewska
Prowadzący grup: Anna Dłużewska
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W01 (KW01)- posiada podstawową wiedzę z zakresu prooblematyki produktów turystycznych i ich związków ze środowiskiem przyrodniczym

W02 (KW02)- ma wiedzę pozwalającą na prawidłowe interpretowanie procesów zachodzących w środowisku przyrodniczym dla potrzeb tworzenia produktów turystycznych

W03 (KW04) posiada wiedzę w zakresie technik i narzędzi badawczych umożliwiających planowanie i przeprowadzanie badań związanych z turystyką i rekreacją oraz ich opisywanie i interpretowanie w odniesieniu do produktów turystycznych

W04 (KW09) - ma wiedzę z zakresu tworzenia i rozwoju form przedsiębiorczości odnoszącej się do różnych typów produktów turystycznych


U01 (KU01) - stosuje podstawowe narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie produkótw turystycznych

U02 (KU03) - planuje i wykonuje proste zadania badawcze lub ekspertyzy produktów turystycznych pod kierunkiem opiekuna naukowego

U03 (KU07) -potrafi samodzielnie przygotować opracowanie dotyczące różych tyrpów produktów turystycznych


K01 (KK02) - potrafi pracować w grupie, pełniąc różne stanowiska związane z kreowaniem produktów turystycznych

K02 (KK03) - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, dostrzega i rozwiązuje dylematy związanpotrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania e z wykonywanym zawodem

K03 (KK04) - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Podstawy turystyki

Geografia turystyczna

Hotelarstwo

Bilans pracy studenta:

Wymiar przedmiotu: 15 godzin wykładu, 15 godzin laboratorium


ECTS: 2


Nakład pracy studenta - 50 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.).


Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 40 godz.


w tym:


- wykład (15 godz.)


- ćwiczenia (15 godz.)


- zaliczenie wykładu (2 godz.),


- konsultacje stacjonarne i online (MS Teams) wykład (3 godz.), laboratorium (5 godz.)Praca własna studenta– 10 godz.




- kwerenda biblioteczna w celu przygotowania się studenta do zajęć i zaliczenia wykładu - w tym przeczytanie wskazanych przez prowadzącego publikacji ( 5 godz. .)


- opracowanie wyników (2 godz.)


- przygotowanie prezentacji (3 godz.)



Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/22" (zakończony)

Okres: 2022-02-21 - 2022-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Laboratorium, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anna Dłużewska
Prowadzący grup: Anna Dłużewska, Patrycja Essing-Jelonkiewicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W01 (KW01)- posiada podstawową wiedzę z zakresu prooblematyki produktów turystycznych i ich związków ze środowiskiem przyrodniczym

W02 (KW02)- ma wiedzę pozwalającą na prawidłowe interpretowanie procesów zachodzących w środowisku przyrodniczym dla potrzeb tworzenia produktów turystycznych

W03 (KW04) posiada wiedzę w zakresie technik i narzędzi badawczych umożliwiających planowanie i przeprowadzanie badań związanych z turystyką i rekreacją oraz ich opisywanie i interpretowanie w odniesieniu do produktów turystycznych

W04 (KW09) - ma wiedzę z zakresu tworzenia i rozwoju form przedsiębiorczości odnoszącej się do różnych typów produktów turystycznych


U01 (KU01) - stosuje podstawowe narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie produkótw turystycznych

U02 (KU03) - planuje i wykonuje proste zadania badawcze lub ekspertyzy produktów turystycznych pod kierunkiem opiekuna naukowego

U03 (KU07) -potrafi samodzielnie przygotować opracowanie dotyczące różych tyrpów produktów turystycznych


K01 (KK02) - potrafi pracować w grupie, pełniąc różne stanowiska związane z kreowaniem produktów turystycznych

K02 (KK03) - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, dostrzega i rozwiązuje dylematy związanpotrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania e z wykonywanym zawodem

K03 (KK04) - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Podstawy turystyki

Geografia turystyczna

Hotelarstwo

Bilans pracy studenta:

Wymiar przedmiotu: 15 godzin wykładu, 15 godzin laboratorium


ECTS: 2


Nakład pracy studenta - 50 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.).


Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 40 godz.


w tym:


- wykład (15 godz.)


- ćwiczenia (15 godz.)


- zaliczenie wykładu (2 godz.),


- konsultacje stacjonarne i online (MS Teams) wykład (3 godz.), laboratorium (5 godz.)Praca własna studenta– 10 godz.




- kwerenda biblioteczna w celu przygotowania się studenta do zajęć i zaliczenia wykładu - w tym przeczytanie wskazanych przez prowadzącego publikacji ( 5 godz. .)


- opracowanie wyników (2 godz.)


- przygotowanie prezentacji (3 godz.)



Zajęcia w cyklu "Semestr Letni 2022/23" (zakończony)

Okres: 2023-02-20 - 2023-09-30
Wybrany podział planu:
Przejdź do planu
Typ zajęć:
Ćwiczenia, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Anna Dłużewska
Prowadzący grup: Anna Dłużewska, Patrycja Essing-Jelonkiewicz
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W01 (KW01)- posiada podstawową wiedzę z zakresu prooblematyki produktów turystycznych i ich związków ze środowiskiem przyrodniczym

W02 (KW02)- ma wiedzę pozwalającą na prawidłowe interpretowanie procesów zachodzących w środowisku przyrodniczym dla potrzeb tworzenia produktów turystycznych

W03 (KW04) posiada wiedzę w zakresie technik i narzędzi badawczych umożliwiających planowanie i przeprowadzanie badań związanych z turystyką i rekreacją oraz ich opisywanie i interpretowanie w odniesieniu do produktów turystycznych

W04 (KW09) - ma wiedzę z zakresu tworzenia i rozwoju form przedsiębiorczości odnoszącej się do różnych typów produktów turystycznych


U01 (KU01) - stosuje podstawowe narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie produkótw turystycznych

U02 (KU03) - planuje i wykonuje proste zadania badawcze lub ekspertyzy produktów turystycznych pod kierunkiem opiekuna naukowego

U03 (KU07) -potrafi samodzielnie przygotować opracowanie dotyczące różych tyrpów produktów turystycznych


K01 (KK02) - potrafi pracować w grupie, pełniąc różne stanowiska związane z kreowaniem produktów turystycznych

K02 (KK03) - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, dostrzega i rozwiązuje dylematy związanpotrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania e z wykonywanym zawodem

K03 (KK04) - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Podstawy turystyki

Geografia turystyczna

Hotelarstwo

Bilans pracy studenta:

ECTS: 3


Nakład pracy studenta - 75 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.).


Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 40 godz.


w tym:


- wykład (15 godz.)


- ćwiczenia (15 godz.)


- zaliczenie wykładu (2 godz.),


- konsultacje stacjonarne i online (MS Teams) wykład (3 godz.), laboratorium (5 godz.)


Praca własna studenta– 35 godz.


- kwerenda biblioteczna w celu przygotowania się studenta do zajęć i zaliczenia wykładu (laboratorium – 8 godzin, wykładu 10 godzin) oraz przeczytanie wskazanych przez prowadzącego publikacji ( 7 godz.)

- opracowanie wyników ( 5 godz.)

- przygotowanie prezentacji (5 godz.)


Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.
J.K. Chodkiewicza 30
85-064 Bydgoszcz
tel: +48 52 32 66 429 https://ukw.edu.pl
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0 (2024-03-22)