Zarządzanie produktem turystycznym
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1500-TR-G36ZPT-SP |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Zarządzanie produktem turystycznym |
Jednostka: | Kolegium III |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Profil: | praktyczny |
Typ przedmiotu: | moduł zajęć do wyboru |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2021-02-22 - 2021-09-30 |
Przejdź do planu
PN WYK
LAB
WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 (KW01)- posiada podstawową wiedzę z zakresu prooblematyki produktów turystycznych i ich związków ze środowiskiem przyrodniczym W02 (KW02)- ma wiedzę pozwalającą na prawidłowe interpretowanie procesów zachodzących w środowisku przyrodniczym dla potrzeb tworzenia produktów turystycznych W03 (KW04) posiada wiedzę w zakresie technik i narzędzi badawczych umożliwiających planowanie i przeprowadzanie badań związanych z turystyką i rekreacją oraz ich opisywanie i interpretowanie w odniesieniu do produktów turystycznych W04 (KW09) - ma wiedzę z zakresu tworzenia i rozwoju form przedsiębiorczości odnoszącej się do różnych typów produktów turystycznych U01 (KU01) - stosuje podstawowe narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie produkótw turystycznych U02 (KU03) - planuje i wykonuje proste zadania badawcze lub ekspertyzy produktów turystycznych pod kierunkiem opiekuna naukowego U03 (KU07) -potrafi samodzielnie przygotować opracowanie dotyczące różych tyrpów produktów turystycznych K01 (KK02) - potrafi pracować w grupie, pełniąc różne stanowiska związane z kreowaniem produktów turystycznych K02 (KK03) - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, dostrzega i rozwiązuje dylematy związanpotrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania e z wykonywanym zawodem K03 (KK04) - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Podstawy turystyki Geografia turystyczna Hotelarstwo |
|
Bilans pracy studenta: | Wymiar przedmiotu: 15 godzin wykładu, 15 godzin laboratorium ECTS: 2 Nakład pracy studenta - 50 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.). Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 40 godz. w tym: - wykład (15 godz.) - ćwiczenia (15 godz.) - zaliczenie wykładu (2 godz.), - konsultacje stacjonarne i online (MS Teams) wykład (3 godz.), laboratorium (5 godz.)Praca własna studenta– 10 godz. - kwerenda biblioteczna w celu przygotowania się studenta do zajęć i zaliczenia wykładu - w tym przeczytanie wskazanych przez prowadzącego publikacji ( 5 godz. .) - opracowanie wyników (2 godz.) - przygotowanie prezentacji (3 godz.) |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2021/22" (zakończony)
Okres: | 2022-02-21 - 2022-09-30 |
Przejdź do planu
PN WYK
WT LAB
ŚR LAB
LAB
CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska, Patrycja Essing-Jelonkiewicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 (KW01)- posiada podstawową wiedzę z zakresu prooblematyki produktów turystycznych i ich związków ze środowiskiem przyrodniczym W02 (KW02)- ma wiedzę pozwalającą na prawidłowe interpretowanie procesów zachodzących w środowisku przyrodniczym dla potrzeb tworzenia produktów turystycznych W03 (KW04) posiada wiedzę w zakresie technik i narzędzi badawczych umożliwiających planowanie i przeprowadzanie badań związanych z turystyką i rekreacją oraz ich opisywanie i interpretowanie w odniesieniu do produktów turystycznych W04 (KW09) - ma wiedzę z zakresu tworzenia i rozwoju form przedsiębiorczości odnoszącej się do różnych typów produktów turystycznych U01 (KU01) - stosuje podstawowe narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie produkótw turystycznych U02 (KU03) - planuje i wykonuje proste zadania badawcze lub ekspertyzy produktów turystycznych pod kierunkiem opiekuna naukowego U03 (KU07) -potrafi samodzielnie przygotować opracowanie dotyczące różych tyrpów produktów turystycznych K01 (KK02) - potrafi pracować w grupie, pełniąc różne stanowiska związane z kreowaniem produktów turystycznych K02 (KK03) - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, dostrzega i rozwiązuje dylematy związanpotrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania e z wykonywanym zawodem K03 (KK04) - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Podstawy turystyki Geografia turystyczna Hotelarstwo |
|
Bilans pracy studenta: | Wymiar przedmiotu: 15 godzin wykładu, 15 godzin laboratorium ECTS: 2 Nakład pracy studenta - 50 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.). Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 40 godz. w tym: - wykład (15 godz.) - ćwiczenia (15 godz.) - zaliczenie wykładu (2 godz.), - konsultacje stacjonarne i online (MS Teams) wykład (3 godz.), laboratorium (5 godz.)Praca własna studenta– 10 godz. - kwerenda biblioteczna w celu przygotowania się studenta do zajęć i zaliczenia wykładu - w tym przeczytanie wskazanych przez prowadzącego publikacji ( 5 godz. .) - opracowanie wyników (2 godz.) - przygotowanie prezentacji (3 godz.) |
Zajęcia w cyklu "Semestr Letni 2022/23" (zakończony)
Okres: | 2023-02-20 - 2023-09-30 |
Przejdź do planu
PN WYK
WT WYK
CW
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Ćwiczenia, 15 godzin
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska, Patrycja Essing-Jelonkiewicz | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 (KW01)- posiada podstawową wiedzę z zakresu prooblematyki produktów turystycznych i ich związków ze środowiskiem przyrodniczym W02 (KW02)- ma wiedzę pozwalającą na prawidłowe interpretowanie procesów zachodzących w środowisku przyrodniczym dla potrzeb tworzenia produktów turystycznych W03 (KW04) posiada wiedzę w zakresie technik i narzędzi badawczych umożliwiających planowanie i przeprowadzanie badań związanych z turystyką i rekreacją oraz ich opisywanie i interpretowanie w odniesieniu do produktów turystycznych W04 (KW09) - ma wiedzę z zakresu tworzenia i rozwoju form przedsiębiorczości odnoszącej się do różnych typów produktów turystycznych U01 (KU01) - stosuje podstawowe narzędzia i metody badawcze w realizacji badań w zakresie produkótw turystycznych U02 (KU03) - planuje i wykonuje proste zadania badawcze lub ekspertyzy produktów turystycznych pod kierunkiem opiekuna naukowego U03 (KU07) -potrafi samodzielnie przygotować opracowanie dotyczące różych tyrpów produktów turystycznych K01 (KK02) - potrafi pracować w grupie, pełniąc różne stanowiska związane z kreowaniem produktów turystycznych K02 (KK03) - postępuje etycznie i odpowiedzialnie, dostrzega i rozwiązuje dylematy związanpotrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania e z wykonywanym zawodem K03 (KK04) - potrafi odpowiednio określić priorytety służące realizacji określonego przez siebie lub innych zadania |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Podstawy turystyki Geografia turystyczna Hotelarstwo |
|
Bilans pracy studenta: | ECTS: 3 Nakład pracy studenta - 75 godzin (1 ECTS odpowiada 25 godz.). Praca studenta realizowana w kontakcie bezpośrednim z wykładowcą – 40 godz. w tym: - wykład (15 godz.) - ćwiczenia (15 godz.) - zaliczenie wykładu (2 godz.), - konsultacje stacjonarne i online (MS Teams) wykład (3 godz.), laboratorium (5 godz.) Praca własna studenta– 35 godz. - kwerenda biblioteczna w celu przygotowania się studenta do zajęć i zaliczenia wykładu (laboratorium – 8 godzin, wykładu 10 godzin) oraz przeczytanie wskazanych przez prowadzącego publikacji ( 7 godz.) - opracowanie wyników ( 5 godz.) - przygotowanie prezentacji (5 godz.) |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.