Funkcjonowanie obiektów hotelarskich
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1500-TR11FOH-SD |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Funkcjonowanie obiektów hotelarskich |
Jednostka: | Kolegium III |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
3.00
|
Język prowadzenia: | polski |
Profil: | praktyczny |
Typ przedmiotu: | moduł zajęć podstawowych |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)
Okres: | 2018-10-01 - 2019-02-10 |
Przejdź do planu
PN WT WYK
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 – definiuje podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa W02 – posiada podstawową wiedzę z zakresu problematyki hotelarstwa dlatego rozumie problemy współczesnego hotelarstwa jako zjawiska wieloaspektowego U03 – wyjaśnia znaczenie czynników społecznych, kulturowych, ekonomicznych, psychologicznych i społecznych w turystyce |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Wiedza ogólna z zakresu turystyki i / lub geografii, psychologii, rekreacji . Przedmiot prowadzony jest dla studentów ze stopniem licencjackim. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)
Okres: | 2019-10-01 - 2020-02-16 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR WYK
CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 – definiuje podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa W02 – posiada podstawową wiedzę z zakresu problematyki hotelarstwa dlatego rozumie problemy współczesnego hotelarstwa jako zjawiska wieloaspektowego U03 – wyjaśnia znaczenie czynników społecznych, kulturowych, ekonomicznych, psychologicznych i społecznych w turystyce |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Wiedza ogólna z zakresu turystyki i / lub geografii, psychologii, rekreacji . Przedmiot prowadzony jest dla studentów ze stopniem licencjackim. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (zakończony)
Okres: | 2020-10-01 - 2021-02-14 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR WYK
CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 – definiuje podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa W02 – posiada podstawową wiedzę z zakresu problematyki hotelarstwa dlatego rozumie problemy współczesnego hotelarstwa jako zjawiska wieloaspektowego U03 – wyjaśnia znaczenie czynników społecznych, kulturowych, ekonomicznych, psychologicznych i społecznych w turystyce |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Wiedza ogólna z zakresu turystyki i / lub geografii, psychologii, rekreacji . Przedmiot prowadzony jest dla studentów ze stopniem licencjackim. |
Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2021/22" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-02-13 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR WYK
CZ PT |
Typ zajęć: |
Wykład, 15 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Anna Dłużewska | |
Prowadzący grup: | Anna Dłużewska | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W01 – definiuje podstawowe pojęcia z zakresu hotelarstwa (KW-03) W02 – posiada podstawową wiedzę z zakresu problematyki hotelarstwa dlatego rozumie problemy współczesnego hotelarstwa jako zjawiska wieloaspektowego (KW-03) W03 – wyjaśnia znaczenie czynników społecznych, kulturowych, ekonomicznych, psychologicznych i społecznych w hotelarstwie (KW-03) W04 - ma wiedzę w zakresie organizacji i funkcjonowania obiektów hotelarskich na świecie (KW-03) W05 - zna najważniejsze sieci i marki hotelowe na świecie (KW-03) W06- ma wieedzę w zakresie systemu organizacji obiektów hotelarskich U06 - zna zakres obowiazków pracowników róznych działów obiektów hotelarskich (KW-03) W07- zna procedury obowiązujące na poszczególnych stanowiskach / działach w obiektach hotelarskich (KW-03) W08 - ma wiedzę w zakresie zarządzanie obiektami noclegowymi (KW-03) U-01 - Posiada podstawowe umiejętności w zakresie zarządzania obiektem noclegowym (KU01, KU-02) U-02 - Potrafi pracować w języku angielskim, zna słownictwo branżowe w hotelarstwie (KU-09) K01- ma świadomość konieczności ciągłego podnoszenia kwalifikacji warnkowaną zmianami na runku usług hotelarskich (KK-01) |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Wiedza ogólna z zakresu turystyki i / lub geografii, psychologii, rekreacji . Przedmiot prowadzony jest dla studentów ze stopniem licencjackim. |
|
Bilans pracy studenta: | Praca z udziałem prowadzącego 37,5 godzin 15 godzin - wykład 22,5 godziny - konsultacje, opracowania Praca indywidualna studenta - 37, 5 godzin 10 godzin - analiza materiałów internetowych (strony sieci hotelowych. organizacji itd.) 5 godzin - analiza ustawy o uslugach turystycznyc 10 godzin - analiza iteratury przedmiotu 12,5 godziny - nauka do egzaminu 3 ECTS |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.