Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy - Centralny System UwierzytelnianiaNie jesteś zalogowany | zaloguj się
katalog przedmiotów - pomoc

Etykieta w biznesie

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: 1500-TR23EB-SD Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Etykieta w biznesie
Jednostka: Kolegium III
Grupy: Turystyka i rekreacja, blok I, 2 rok, 3 semestr, SD
Punkty ECTS i inne: 3.00 LUB 2.00 (zmienne w czasie)
zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: polski
Profil:

praktyczny

Typ przedmiotu:

moduł zajęć podstawowych

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2017/18" (zakończony)

Okres: 2017-10-01 - 2018-02-11
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 15 godzin więcej informacji
Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: (brak danych)
Prowadzący grup: Monika Kozłowska-Adamczak
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2018/19" (zakończony)

Okres: 2018-10-01 - 2019-02-10
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Ćwiczenia, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Monika Kozłowska-Adamczak
Prowadzący grup: Monika Kozłowska-Adamczak
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Ćwiczenia - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W_01 – student zna podstawy teoretyczne dotyczące zagadnień związanych z kulturą biznesu oraz etykietą w biznesie (K_W01, K_W06).


U_01 – student wykorzystuje w realizacji swojego procesu dydaktycznego przykładowe metody stosowane w coachingu oraz wykazuje umiejętność przygotowania i prezentowania w formie ustnej (w języku polskim i obcym) np.: autoprezentacji czy wystąpień publicznych (tzw. speech) - (K_U06, K_U07).


K_01 – student postępuje etycznie i odpowiedzialnie, zna i potrafi zastosować podstawowe zasady etykiety w swoim życiu prywatnym, jak i zawodowym (K_K03, K_K05).

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2019/20" (zakończony)

Okres: 2019-10-01 - 2020-02-16
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Monika Kozłowska-Adamczak
Prowadzący grup: Monika Kozłowska-Adamczak
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W_01 – student zna podstawy teoretyczne dotyczące zagadnień związanych z kulturą biznesu oraz etykietą w biznesie (K_W01, K_W06).


U_01 – student wykorzystuje w realizacji swojego procesu dydaktycznego przykładowe metody stosowane w coachingu oraz wykazuje umiejętność przygotowania i prezentowania w formie ustnej (w języku polskim i obcym) np.: autoprezentacji czy wystąpień publicznych (tzw. speech) - (K_U06, K_U07).


K_01 – student postępuje etycznie i odpowiedzialnie, zna i potrafi zastosować podstawowe zasady etykiety w swoim życiu prywatnym, jak i zawodowym (K_K03, K_K05).

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Znajomość podstawowych zasad savoir-vivre’u.

Zajęcia w cyklu "Semestr zimowy 2020/21" (w trakcie)

Okres: 2020-10-01 - 2021-02-14
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć: Wykład, 15 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: Monika Kozłowska-Adamczak
Prowadzący grup: Monika Kozłowska-Adamczak
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - Zaliczenie na ocenę
Wykład - Zaliczenie na ocenę
Efekty kształcenia modułu zajęć:

W_01 – student zna podstawy teoretyczne dotyczące zagadnień związanych z kulturą biznesu oraz etykietą w biznesie (K_W01, K_W06).


U_01 – student wykorzystuje w realizacji swojego procesu dydaktycznego przykładowe metody stosowane w coachingu oraz wykazuje umiejętność przygotowania i prezentowania w formie ustnej (w języku polskim i obcym) np.: autoprezentacji czy wystąpień publicznych (tzw. speech) - (K_U06, K_U07).


K_01 – student postępuje etycznie i odpowiedzialnie, zna i potrafi zastosować podstawowe zasady etykiety w swoim życiu prywatnym, jak i zawodowym (K_K03, K_K05).

Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne:

Znajomość podstawowych zasad savoir-vivre’u.

Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy.