Żywienie człowieka i suplementacja osób aktywnych fizycznie
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1500-WF1ŻCS-NP |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Żywienie człowieka i suplementacja osób aktywnych fizycznie |
Jednostka: | Kolegium III |
Grupy: | |
Punkty ECTS i inne: |
3.00 (zmienne w czasie)
|
Język prowadzenia: | polski |
Zajęcia w cyklu "Rok akademicki 2021/22" (zakończony)
Okres: | 2021-10-01 - 2022-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Laboratorium, 9 godzin
Wykład, 22 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Dorota Łoboda | |
Prowadzący grup: | Dorota Łoboda | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Egzamin
Laboratorium - Zaliczenie na ocenę Wykład - Egzamin |
|
Efekty kształcenia modułu zajęć: | W 01 - - posiada ogólną znajomość funkcji oraz korelacji oddziaływania między układami organizmu człowieka ze szczególnym uwzględnieniem układu pokarmowego w tym wpływu sposobu żywienia i suplementacji na stan możliwości wysiłkowych K_W10 W 02- zna zasady promocji zdrowia, komponenty zdrowego stylu życia sposoby jego kształtowania oraz role aktywności fizycznej w dążeniu do dobrostanu K_W15 U 01 - student umie utworzyć celowe postępowanie żywieniowe K_U17 K 01 - student potrafi zastosowania odpowiednie narzędzia i metody w celu zaplanowania prawidłowej diety (sposobu żywienia), dąży do podnoszenia kwalifikacji zawodowych K_K9 |
|
Przedmioty wprowadzające i wymagania wstepne: | Podstawy fizjologii człowieka |
|
Bilans pracy studenta: | Kontakt bezpośredni (KB) z nauczycielem akademickim: - 22 godz. wykładów - 9 godzin ćwiczeń - 5 godzin konsultacji Praca własna (PW) studenta: 29 godz. w ramach części ćwiczeniowej, m.in. przygotowanie do zajęć, realizacja prac cząstkowych: (praca nad przygotowaniem sprawozdania zbiorczego w zrealizowanych tematów na ćwiczeniach.) 15 godz. w ramach wykładów - opanowanie treści wykładowych i przygotowanie do egzaminu. |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Kazimierza Wielkiego.